Välkommen till Vanda sång- och musikförbund!

Vanda sång- och musikförbund r.f. fick sitt nuvarande namn år 1997. Förbundet hette tidigare Helsingebygdens Körförbund och detta bildades i december 1949. Man separerade då från Borgå omnejds sång- och musikförbund och bildade ett eget förbund som en sektion i Helsinge-Tusby ungdomsförbund.
Vanda sång- och musikförbunds syfte är att främja sång och musikintressen och därvid särskilt körsångsverksamheten i Vanda. Verksamheten är sångfester, konserter, kurser och fortbildning. Förbundets årliga julkonsert i december, har länge varit en viktig tradition.

 
Vanda sång- och musikförbunds medlemskörer är Helsingebygdens kör, Sångensemblen Halsbandet, Vivandikören och acapellagruppen Chickadee.

Helsingebygdens kör

Helsingebygdens körs verksamhet har hösten 2018 innehållit ett effektivt körlägerveckoslut i Lappvik. Vi har haft glädjen att bekanta oss med vår nya, unga och ivriga dirigent Emmi. Körens övningar består av röstvård, rytmövningar, samklangsövningar och förstås övning av julkonsert repertoar. Vi har även hunnit blicka till nästa vår då kören kommer att ha en konsert i Martinus salen.

Följ med vår verksamhet på www.hbk.fi och Välkommen på våra konserter!

 
HBK övar torsdagar kl. 18.30-21.30 på Helsinggård i Dickursby. Kören dirigeras sedan hösten 2018 av Emmi Saulamaa. Nya sångare är välkomna med!
Läs mer på körens hemsida

Halsbandet

Sångensemblen Halsbandets repertoar består av rytmisk musik så som latinamerikanskt, gospel och jazz. Vår ledare är Victoria Sergeenko.

Läs mer på körens hemsida

Chickadee

A cappella -gruppen Chickadee grundades 2016.

Vivandi

Vivandi förbereder sig för vårfest som kören ordnar tillsammans med Tavastby UF tisdagen den 24 maj kl 18.30 på Bygård, Ainogränden 9, Tavastby. Vivandi svarar för programmet och sjunger in våren och sommaren genom både bekanta och och mindre bekanta låtar. Kören leds av Maria Sjöroos. Förutom vackra melodier i intressant tappning bjuds publiken på skumvin och en matbit, dvs. sallader, laxpirog och macarons. Förutom vårfesten ska Vivandi denna säsong delta i den 24 finlandssvenska sång- och musikfesten som ordnas den 10-12 juni i Karleby. Det blir en megafest med 3000 deltagare.


Vivandi övar på tisdagkvällar kl. 18.30-21.00 i föreningshuset Bygård i Tavastby. Nya sångare är välkomna med! Läs mer på körens hemsida